Dünyanın en mutlu 20 şehri açıklandı: Türkiye yine şaşırtmadı

‘Mutlu Şehir Endeksi’nde Öne Çıkan Şehirler

Şehirlerin yönetişim, sivil katılım, ekonomi, sağlık, çevre ve ulaşım gibi alanlardaki performanslarının değerlendirildiği ‘Mutlu Şehir Endeksi’ açıklandı. Kopenhag, kültür, yönetişim ve ekonomik faaliyetleri ile dikkat çeken şehirler arasında yer alıyor. Aynı zamanda çevresel sürdürülebilirliğe de önem veren Kopenhag, endekste öne çıkıyor.

Zürih, İsviçre’nin Gözdesi

Zürih ise 993 puanla listenin ikinci sırasında yer alıyor. Çevre dostu ulaşım seçenekleri, yenilenebilir enerji girişimleri ve güçlü sağlık sistemi Zürih’in en belirgin özellikleri arasında bulunuyor.

Singapur, endekste üçüncü sırada yer alarak Avrupa dışından en yüksek puanı alan yer oldu. Üniversiteleri, sivil katılım düzeyi ve düşük işsizlik oranıyla Singapur kendini öne çıkarıyor.

Aarhus ve Anvers Kendi Sıralamalarında

Danimarka’ya bağlı Aarhus, 958 puanla dördüncü sırada yer alırken Belçika’nın Anvers (Antwerp) kenti 956 puanla beşinci sırayı aldı.

Güney Kore’nin başkenti Seul, 942 puanla listenin altıncı sırasında kendine yer buldu. Londra ise en yüksek puan alan Birleşik Krallık şehri olmasına rağmen ilk 20’ye giremedi. Etkili ulaşım ağı olumlu olsa da obezite oranı sıralamaya olumsuz yansıdı.

Türkiye’den Temsilci Yok

Listede Türkiye’den herhangi bir şehir yer almazken, en yüksek puan alan şehirler şu şekilde sıralandı:

  • Kopenhag, Danimarka
  • Zürih, İsviçre
  • Singapur, Singapur
  • Aarhus, Danimarka
  • Antwerp, Belçika

Ve liste devam ediyor.

Related Posts

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Seçim sonucu şaşırtmadı: MÜSİAD’a yeni AKP’li başkan!

MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Etkinlikte, yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi ve eski AKP Düzce Milletvekili aday adayı Burhan Özdemir, MÜSİAD Genel Başkanlığı’na seçildi.

Borsada takas süresi kısalıyor: Yatırımcılar için yeni dönem başlıyor!

Borsada takas süresinin kısaltılması, işlem hacimlerinde önemli artışlara yol açabilir. Uzmanlar, bu değişikliğin yatırımcılar için daha hızlı işlem yapma imkanı sunacağını belirtiyor. Yatırımcılar ve aracı kurumlar, uyum sürecine hızla adapte olabilir.

Enflasyon Macarların yüzünü güldürdü

Macaristan’da yıllık enflasyon oranı Nisan 2025 itibarıyla yüzde 4,2’ye gerileyerek Kasım 2024’ten bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Mart ayında yüzde 4,7 olarak kaydedilen enflasyonun düşüşünde, özellikle temel tüketim kalemlerindeki fiyat …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir