İhracatta Büyüme Vurgusu

Yeni İhracat Stratejileri Üzerine Konuşmalar Yapıldı

Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nin altıncı panelinde yer alan Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Safi, Türkiye’nin ihracatının 260 milyar dolara ulaştığını belirtti. Safi, önümüzdeki 10 yıl içinde bu rakamın 2-3 katına çıkacağına inandıklarını ve bu büyümeye katkı sağlamak adına yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Capital, Ekonomist, Start Up ve CeoLife dergileri tarafından düzenlenen Uluslararası Ekonomi Zirvesi (UEZ 2025), Türkiye ve dünyanın önde gelen siyasetçilerini, iş insanlarını ve akademisyenlerini bir araya getirdi.

Zirvenin altıncı paneli Safi Holding’in sponsorluğunda gerçekleştirildi ve “İhracatta Yeni Strateji: Rekabet Gücü ve Katma Değer Odaklı Büyüme ve Kalkınma” başlığıyla yapıldı.

Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Safi, 1960’lı yıllarda temelleri atılan yüzde 100 yerli ve milli bir aile şirketi olduklarını ve liman işletmeciliğinden çimento üretimine kadar birçok alanda faaliyet gösterdiklerini vurguladı.

Diğer bir konuşmacı olan Akkök Holding CEO’su İhsan Gökşin Durusoy, şirketin 2024 yılında ihracattaki başarısını, çevik yapısı, ihracat pazarlarındaki çeşitliliği ve operasyonel verimliliğe dayalı stratejilerine bağladı. Durusoy, özellikle kimya alanındaki katma değerli ürünlerinin Avrupa başta olmak üzere birçok pazarda rekabet gücünü artırdığını belirtti.

Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı ise uluslararası iş ortaklıklarının önemine vurgu yaparak, küresel pazarlarda rekabet gücünü artıran temel faktörlerden birinin uzun vadeli stratejik ortaklıklar olduğunu aktardı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan ise Türkiye’nin hizmet ihracatında 115 milyar dolarlık bir rekora ulaştığını belirterek, turizmin ülke ekonomisindeki rolünün giderek arttığını ve turizmde Türkiye’nin önemli bir konuma geldiğini paylaştı.

Related Posts

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

Talep patlaması yaşandı, yetişemiyorlar: 24 yeni fabrika açılacak

Yapay zeka sektöründe hızla artan çip talebine yanıt vermek isteyen TSMC adlı şirket, dünya genelinde 24 yeni fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

Polonya Büyükelçisi Lang: Türkiye’nin savunma sanayisi ile işbirliği geliştirilecek

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Maciej Przemyslaw Lang, Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerlemesini takdir ederek, gelecekte bu alanda güçlü bir işbirliği yapılmasını beklediğini belirtti. Lang, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda mükemmel olduğunu ve ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Polonya’nın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ve gümrük birliği sürecini hızlandırma çabalarına da tam destek verdiklerini söyledi.

Türkiye’nin elektrik tüketimi üretimi aştı

Türkiye’de dün 911 bin 452 megavatsaat elektrik üretilirken, tüketim 912 bin 174 megavatsaate ulaştı. Üretimde en büyük payı ithal kömür santralleri aldı; en yoğun elektrik kullanımı ise öğle saatlerinde gerçekleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir