Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Avrasya Tüneli, Mavi Nokta Sertifikası Aldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından teknik çerçevesi oluşturulan Mavi Nokta Ağı sertifikasyon sürecini başarıyla tamamladığını duyurdu. Paris’te düzenlenen törende Mavi Nokta Ağı Genel Sekreteri tarafından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Avrasya Tüneli yetkililerine sertifikalar takdim edildi.

Bakan Uraloğlu, Mavi Nokta Ağı’nın dünya genelinde kaliteli, sürdürülebilir ve kapsayıcı altyapı yatırımlarını teşvik etmeyi amaçlayan küresel bir girişim olduğunu vurgulayarak, “Avrasya Tüneli, sertifika almayı başaran ilk ulaştırma projesi olarak Paris İklim Anlaşması’nın hedeflerini destekleyen yapıya sahiptir.” sözlerini kullandı.

“Avrasya Tüneli Çevreye Duyarlı Bir Ulaşım Alternatifi Olarak Hizmet Veriyor”

Avrasya Tüneli’nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Uraloğlu, tünelin İstanbul’un Asya ve Avrupa yakalarını birleştirdiğini ve çevreye duyarlı bir ulaşım alternatifi sunduğunu ifade etti.

155 Milyon Araç Avrasya Tüneli’nden Geçti

2016 yılından bu yana 155 milyon aracın Avrasya Tüneli’ni kullandığını belirten Bakan Uraloğlu, tünelin sunduğu ekonomik ve çevresel faydaları da dile getirdi. Tünelin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ve 2024 yılında elde edilen ekonomik faydanın 445 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Avrasya Tüneli Sürdürülebilir Enerji Üretiyor

Avrasya Tüneli, sürdürülebilirlik kapsamında güneş enerjisi santrali ile yıllık 322 bin 880 kilovat saat enerji üretiyor. Bakan Uraloğlu, bu sayede temiz enerji kaynaklarından faydalanıldığını ve yıllık 210 ton karbon emisyonunun azaltılmasına destek verildiğini belirtti.

Related Posts

Talep patlaması yaşandı, yetişemiyorlar: 24 yeni fabrika açılacak

Yapay zeka sektöründe hızla artan çip talebine yanıt vermek isteyen TSMC adlı şirket, dünya genelinde 24 yeni fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

Polonya Büyükelçisi Lang: Türkiye’nin savunma sanayisi ile işbirliği geliştirilecek

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Maciej Przemyslaw Lang, Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerlemesini takdir ederek, gelecekte bu alanda güçlü bir işbirliği yapılmasını beklediğini belirtti. Lang, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda mükemmel olduğunu ve ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Polonya’nın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ve gümrük birliği sürecini hızlandırma çabalarına da tam destek verdiklerini söyledi.

Türkiye’nin elektrik tüketimi üretimi aştı

Türkiye’de dün 911 bin 452 megavatsaat elektrik üretilirken, tüketim 912 bin 174 megavatsaate ulaştı. Üretimde en büyük payı ithal kömür santralleri aldı; en yoğun elektrik kullanımı ise öğle saatlerinde gerçekleşti.

Merkez Bankası’nın rezervleri açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir