Manisa’da asma yaprağı üzüm üreticisine ek gelir sağlıyor

Alaşehir’de Yaprak Üretimi ve Ticareti

Alaşehir’in çeşitli bölgelerinde sabah erken saatlerde yola çıkan üreticiler, Sultaniye üzümü asma yapraklarını topluyor. Üreticiler, asmalardan topladıkları taze yaprakları “yaprakbank” adını verdikleri alım merkezlerine getiriyor. Burada kilogramı yaklaşık 70 liradan alınan yapraklar, taze ya da salamura olarak pazarlanıyor.

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, coğrafi işaretli Alaşehir asma yaprağının damarsız yapısı, ipeksi dokusu ve eşsiz lezzetiyle hem iç hem de dış piyasada büyük ilgi gördüğünü belirtiyor.

Alaşehir ekonomisine önemli katkı sağlayan asma yaprağı hakkında konuşan Seyhan, üreticiler için üzüm hasadından önce önemli bir gelir kaynağı olduğunu vurguluyor.

Üretici Ayşe Akgedik ise yaptığı açıklamada, asma yaprağına olan talebin hem yurt içinde hem de yurt dışında arttığını belirterek, “Üzüm kilosu 90-100 lira arasında satılırken, yaprak kilosu 70 lira ve neredeyse hiç maliyeti yok. Bu nedenle yaprak satışı daha kazançlı. Sabah erken saatlerde kalkıp yaprakları topluyoruz, yaprakbanka götürüp parasını alıyoruz ve eve dönüyoruz. Günlük ihtiyaçlarımızı bu şekilde karşılayabiliyoruz.” diyor.

Diğer bir üretici Yasin Ertürk ve Hatice Akkoç ise temmuzun sonuna kadar devam eden yaprak toplama sürecinin kendileri için ek gelir sağladığını dile getiriyor.

Related Posts

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Seçim sonucu şaşırtmadı: MÜSİAD’a yeni AKP’li başkan!

MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Etkinlikte, yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi ve eski AKP Düzce Milletvekili aday adayı Burhan Özdemir, MÜSİAD Genel Başkanlığı’na seçildi.

Borsada takas süresi kısalıyor: Yatırımcılar için yeni dönem başlıyor!

Borsada takas süresinin kısaltılması, işlem hacimlerinde önemli artışlara yol açabilir. Uzmanlar, bu değişikliğin yatırımcılar için daha hızlı işlem yapma imkanı sunacağını belirtiyor. Yatırımcılar ve aracı kurumlar, uyum sürecine hızla adapte olabilir.

Enflasyon Macarların yüzünü güldürdü

Macaristan’da yıllık enflasyon oranı Nisan 2025 itibarıyla yüzde 4,2’ye gerileyerek Kasım 2024’ten bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Mart ayında yüzde 4,7 olarak kaydedilen enflasyonun düşüşünde, özellikle temel tüketim kalemlerindeki fiyat …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir