Talep patlaması yaşandı, yetişemiyorlar: 24 yeni fabrika açılacak

TSMC, Dünya Genelinde 24 Yeni Fabrika İnşa Etmeyi Planlıyor

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), teknoloji sektöründe büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirket, yapay zeka sektöründeki talebi karşılamak amacıyla dünya genelinde 24 yeni fabrika inşa etmeyi planlıyor.

Yeni tesislerin Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Japonya ve Çin gibi farklı bölgelerde kurulmasıyla birlikte TSMC, küresel üretim kapasitesini önemli ölçüde genişletecek.

Taleplere Yetişemeyen TSMC

TSMC, 2025 yılında dokuz yeni tesisi faaliyete geçirerek üretim hızını artırmayı planlıyor. Ancak, firmanın karşılaştığı en büyük zorluklardan biri nitelikli iş gücüne erişim sağlamak. Özellikle ABD gibi pazarlardaki yüksek maaşlar, fabrika operasyonlarındaki personel giderlerini artırıyor.

Şirketin çalışan sayısında ciddi bir artış yaşanırken, 2019’da 51 bin olan çalışan sayısı 2024 sonunda 83 bin 825’e ulaştı. 2025’in ilk iki ayında 1300 yeni iş pozisyonu açıldı ve firma, yıl sonuna kadar çalışan sayısını 90 bine çıkarmayı hedefliyor. 2026 yılında ise toplam çalışan sayısının 100 bini aşması bekleniyor.

TSMC’nin agresif büyüme stratejisi, yapay zeka teknolojilerine olan küresel talebin artmasıyla şekilleniyor. Şirket, bu yatırımlarla birlikte çip üretimindeki liderliğini sürdürmeyi ve pazardaki pozisyonunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Related Posts

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

Polonya Büyükelçisi Lang: Türkiye’nin savunma sanayisi ile işbirliği geliştirilecek

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Maciej Przemyslaw Lang, Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerlemesini takdir ederek, gelecekte bu alanda güçlü bir işbirliği yapılmasını beklediğini belirtti. Lang, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda mükemmel olduğunu ve ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Polonya’nın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ve gümrük birliği sürecini hızlandırma çabalarına da tam destek verdiklerini söyledi.

Türkiye’nin elektrik tüketimi üretimi aştı

Türkiye’de dün 911 bin 452 megavatsaat elektrik üretilirken, tüketim 912 bin 174 megavatsaate ulaştı. Üretimde en büyük payı ithal kömür santralleri aldı; en yoğun elektrik kullanımı ise öğle saatlerinde gerçekleşti.

Merkez Bankası’nın rezervleri açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir